Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

02.05.2024

Sporočila za javnost

Srečanje nekdanjih upornikov Teritorialne obrambe v Brežicah

Štiriintrideset let mineva od časa ko so teritorialci – uporniki, v nekaterih štabih Teritorialne obrambe v Sloveniji, preprečili odvzem svojega orožja s strani takratne Jugoslovanske ljudske armade. Posledično je bila s temi dejanji preprečena popolna razorožitev Teritorialne obrambe Slovenije.

02.05.2024

Sporočila za javnost

Tradicionalna prvomajska budnica v mestu in proslava pod Sv. Vidom

Staro mestno jedro Brežice je v prvomajsko jutro prebudila tradicionalna budnica, letos v izvedbi članic in članov Kulturnega društva gasilski pihalni orkestre Loče. Vse dobro sta ob 1. maju, mednarodnemu prazniku dela, zbranim zaželela župan Občine Brežice Ivan Molan in predsednica sveta KS Brežice Alenka Černelič Krošelj.

30.04.2024

Sporočila za javnost

1. maj - mednarodni praznik dela

Spoštovane delavke, spoštovani delavci, občanke in občani! Ob prazniku dela, 1. maju, ko se v večini držav po svetu spominjamo boja delavcev za delavske in socialne pravice, vam želim, da vam vaše delo prinaša zadovoljstvo in zagotavlja človeka vredno življenje. Naj nas praznik dela spomni na medsebojno solidarnost, vrednoto dela in sodelovanje pri ustvarjanju naše lokalne skupnosti.

30.04.2024

Sporočila za javnost

Župan sprejel rokometaše RK Brežice in RK Dobova

Brežiška občina je športna občina, to dokazujejo tudi mladi, nadobudni rokometaši iz RK Dobova in RK Brežice, ki so iz mednarodnega turnirja Youth Movement Power domov prinesli tri odličja. V občini Brežice deluje več kot 60 športnih klubov, športniki pa trenirajo v več kot 30 različnih športnih panogah oziroma skoraj 200 različnih športnih programih. Med njimi so tudi mlajše selekcije rokometašev RK Dobova in RK Brežice, ki so se konec meseca marca udeležile mednarodnega turnirja Youth Movement Power v hrvašekm Rovinju.

30.04.2024

Sporočila za javnost

Župan voščil Alojziji Balon za 100. rojstni dan

V mesecu aprilu je v krogu svojih domačih, prijateljev ter zaposlenih v Domu upokojencev Brežice svoj častitljivi življenjski jubilej obeležila Alojzija Balon. Praznovanja se je udeležil tudi župan Ivan Molan, ki je slavljenki čestital za 100. rojstni dan in ji zaželel obilo zdravja ter vsega dobrega. Čestitkam so se pridružili tudi predsednik Krajevne skupnosti Kapele, Ivan Borošak, predsednica KO RK Kapele, Albina Zorčič, in župnik Vlado Leskovar.

29.04.2024

Sporočila za javnost

V Brežice čez mesec dni na evropski mladinski dogodek EYE prihaja več kot 200 mladih

Brežice bodo čez mesec dni kot prvo izmed slovenskih mest gostile evropski mladinski dogodek EYE (European Youth Event). Gre za dogodek, ki mlade iz celotne Evropske unije spodbuja, da razpravljajo o ključnih družbenih vprašanjih ter oblikujejo in izmenjujejo svoje ideje o prihodnosti Evrope. Poleg Berlina (Nemčija), Vilne (Litva) in Forlija (Italija) bodo Brežice med 23. in 26. majem 2024 gostile lokalno izvedbo dogodka EYE Brežice, ki bo združil več kot 200 mladih iz Slovenije in okoliških držav.

26.04.2024

Sporočila za javnost

Obvestilo o popolni zapori državne ceste 28. aprila 2024

Avto moto društvo Brežice obvešča o popolni zapori ceste R3-675 na odseku Čatež ob Savi-Mokrice zaradi športne prireditve Motokros dirka - državno prvenstvo Slovenije.

Naloži več novic