Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

Novice

14.05.2024

Sporočila za javnost

Na tretjem zasedanju Sveta mladih Brežice odločali o projektih participativnega proračuna za mlade v letu 2024

Občina Brežice od leta 2022 ponosno nosi naziv ''Mladim prijazna občina'' in se zaveda, da so mladi ključni gradniki prihodnosti, zato s številnimi aktivnostmi strmi k boljšemu okolju za mlade, kjer lahko izražajo svoje ideje, ambicije in vizije. S participativnim proračunom mlade opolnomoči, jim daje možnost, da neposredno vplivajo na odločitve, ki jih zadevajo. Spodbuja tudi njihovo aktivno sodelovanje v lokalni skupnosti ter razvija njihovo zavest o javnih vprašanjih in procesih odločanja.

14.05.2024

Sporočila za javnost

Tedni ljubiteljske kulture letos v znamenju medgeneracijske ustvarjalnosti - otvoritev bo potekala v Brežicah, v četrtek, 16. maja

Javni sklad za kulturne dejavnosti je v ponedeljek, 13. maja, organiziral novinarsko konferenco pred Tedni ljubiteljske kulture, ki se začenjajo v petek, 17. maja, in bodo trajali vse do nedelje, 16. junija. Gre za osrednji letni projekt JSKD, ki že tradicionalno opozarja na številčnost, ustvarjalnost in kakovostno delo ljubiteljskih kulturnih ustvarjalcev. Ljubiteljstvo je pogosto prva stopnička do srečevanja s kulturo, obenem pa omogoča prostor za tkanje medosebnih odnosov in prijateljstev.

13.05.2024

Sporočila za javnost

Na arhitekturnem festivalu Odprte hiše (OHS) nagrajen Vodovodni stolp Brežice

Festival Odprte hiše Slovenije (OHS) je največji arhitekturni festival v Sloveniji, na katerem podeljujejo nagrade za najboljše projekte po izboru občinstva. Občinstvo si je med 12. aprilom 2024 in 5. majem 2024 lahko ogledalo več kot 70 arhitekturnih projektov po vsej Sloveniji. V kategriji javnih, družbenih in poslovnih projektov je slavil i brežiški Vodovodni stolp.

13.05.2024

Sporočila za javnost

V Brežicah tudi letos pozdravili kolesarsko karavano Dobrodelno okrog Slovenije

V soboto, 11. 5. 2024, se je kolesarska karavana na čelu z Damijem Zupijem, ki od leta 2020 v mesecu maju tradicionalno prekolesari traso okoli celotne Slovenije, ustavila v Brežicah.

08.05.2024

Sporočila za javnost

Na Čatežu ob Savi slavnostno otvorili obnovljeno vaško središče

V ponedeljek, 6. 5. 2024, je pri vaški lipi v središču vasi Čatež ob Savi potekala svečana otvoritev urejenega vaškega središča in obnovljene Rimske ceste. Zbrane vaščane sta pozdravila predsednik KS Čatež ob Savi in občinski svetnik Alojz Škrabl ter župan Občine Brežice Ivan Molan, novo pridobitev pa je blagoslovil domači župnik Jože Pacek.

08.05.2024

Sporočila za javnost

Vabljeni na delavnico orientacije v naravi

Civilna zaščita občine Brežice vabi vse zainteresirane občanke in občane na urjenje iz vzajemne in osebne zaščite, in sicer na orientacijo v naravi s kompasom in karto.

07.05.2024

Sporočila za javnost

Vabljeni na krvodajalski akciji v mesecu maju

Darovanje krvi je eden najmočnejših načinov, kako lahko posameznik pokaže solidarnost. Vaša pomoč je neprecenljiva. S skupnimi močmi lahko rešimo življenja in pomagamo tistim, ki to najbolj potrebujejo.

Naloži več novic