Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

07.08.2024 / Sporočila za javnost

Izboljšave javne infrastrukture po naših krajevnih skupnostih – modernizacija cestnih odsekov

Deli na FBNatisni

Občina Brežice vsako leto ob milijonskih investicijah v javno infrastrukturo (gradnja prizidka za zdravstveni dom in lekarno, gradnja pločnikov, vodovoda, ipd.) izvaja tudi številne projekte manjših vrednosti po vseh dvajsetih krajevnih skupnostih – od obnove večnamenskih domov, obnove odsekov vodovoda in kanalizacije do modernizacij cestnih odsekov. Projekti so namenjeni izboljšavi pogojev za življenje in delo v celotni občini ob zagotavljanju enakomernega razvoja vseh krajev. Modernizacije cestnih odsekov so namenjene izboljšanju prometne varnosti in izboljšanju dostopnosti do krajev po naši brežiški občini. Za pet moderniziranih odsekov lokalnih cest in javne poti je občina namenila 374.000 evrov.

V KS Cerklje ob Krki je bila izvedena modernizacija lokalne ceste LC 024083 Izvir – Čedem v dolžini 440 m. Izvajalec del je zamenjal spodnji ustroj, asfaltiral vozišče in uredil odvodnjavanje ter uredil bankine. Vrednost investicije znaša 72.000 evrov.

V KS Velika Dolina je zaključena modernizacija lokalne ceste LC 024161 Cirnik – Koritno v dolžini 555 m. Nadgradilo in asfaltiralo se je makadamsko vozišče, uredilo odvodnjavanje in bankine. Vrednost investicije je bila 78.000 evrov.

V Mihalovcu, KS Dobova, je bila modernizirana  javna pot JP 525241 Mihalovec (konec vasi). Zamenjal se je spodnji ustroj, asfaltiralo vozišče, uredilo odvodnjavanje in bankine. Za investicijo je občina namenila 36.000 evrov.

V KS Artiče je bila izvedena modernizacija lokalne ceste LC 191271 Dolenja vas - Zdole v dolžini 405 m. Zamenjal se je spodnji ustroj, asfaltiralo vozišče in uredilo odvodnjavanje, ter uredile bankine.. Vrednost del investicije je znašala 90.000 evrov.

V KS Pišece je bil moderniziran odsek lokalne ceste LC 024584 Orehovec - Pišece v dolžini 425 m. Zamenjal se je spodnji ustroj, asfaltiralo vozišče in uredilo odvodnjavanje, ter uredile bankine. Vrednost investicije je bila 96.000 evrov.

Investicije po KS_Cesta Cirnik - Koritno.jpg

Foto: Cesta Cirnik - Koritno

Investicije po KS_Cesta Mihalovec.jpg

Foto: Cesta Mihalovec

Investicije po KS_Cesta Dolenja vas - Zdole.jpg

Foto: Cesta Dolenja vas - Zdole

Investicije po KS_Cesta Orehovec - Pišece.jpg

Foto: Cesta Orehovec - Pišece