Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

02.09.2024 / Sporočila za javnost

Župan 1. šolski dan preživel s prvošolci na Bizeljskem in Veliki Dolini

Deli na FBNatisni

Župan Občine Brežice Ivan Molan ob prvem šolskem dnevu tradicionalno obišče eno od osmih osnovnih šol v občini. Ob začetku novega šolskega leta 2024/2025 je župan obiskal kar dve šoli - najprej Osnovno šolo Bizeljsko in v nadaljevanju še Osnovno šolo Velika Dolina. V tem šolskem letu osnovne šole v občini obiskuje 2.066 otrok v 117 oddelkih, v prvi razred pa je stopilo 235 otrok. Posebnost letošnjega začetka šolskega leta je ta, da imata Osnovna šola Bizeljsko in Glasbena šola Brežice novo vodstvo – bizeljsko šolo vodi ravnatelj Aljaž Božič, brežiško glasbeno šolo pa ravnateljica Anita Veršec. Glasbeno šolo obiskuje kar 322 učenk in učencev in po številu predstavlja drugo največjo šolo v občini.

Župan in ravnatelj s prvim razredom OŠ Bizeljsko.jpg

Novi ravnatelj Aljaž Božič.jpg

Župan Ivan Molan je ob 8. uri na Bizeljskem najprej pozdravil učiteljski zbor in učence od 2. do 9. razreda, pozneje pa še prvošolce in njihove starše. OŠ Bizeljsko obiskuje 125 otrok, letos so veseli lepega števila prvošolk in prvošolcev – skupaj jih je 17. Za dobrodošlico so jim otroci iz 2. in 3. razreda ter dve četrtošolki pod mentorstvom učiteljice pripravili glasbeni program.

Pozdrav župana na OŠ Bizeljsko.jpg

Pozdrav prvošolki na Bizeljskem.jpg

Župan je v nadaljevanju obiskal dolinske prvošolke in prvošolce.  Pridružil se jim  je v razredu, kjer so se spoznavali in za starše pripravili že prvi nastop. 11 prvošolk in prvošolcev je prvi šolski dan zaključilo v spremstvu staršev  v šolski telovadnici, kjer so jim v znak dobrodošlice pripravili posebno malico.  OŠ Velika Dolina v tem šolskem letu obiskuje 132 učenk in učencev.

Župan in ravnateljica s prvošolci OŠ Velika Dolina.jpg

V prvem razredu na OŠ Velika Dolina.jpg

Umivanje rok pred malico OŠ Velika Dolina.jpg

Posebna malica za prvošolce OŠ Velika Dolina.jpg

Župan Ivan Molan  je učiteljem in učencem zaželel uspešno delo in prijetno počutje v šoli. Staršem prvošolcev je čestital ob tem posebnem dogodku in dejal, da brez sodelovanja staršev danes v šoli ne gre. Občina Brežice je nosilka naziva Branju prijazna občina, zato je župan ob prvem šolskem dnevu podaril knjige za razredni knjižnici oz. za bralna kotička.

Občina Brežice se zaveda pomena močnega sistema osnovnih šol za ohranitev in razvoj kraja, zato redno skrbi za mrežo osmih osnovnih šol in glasbeno šolo (OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova in njena podružnična OŠ Kapele, OŠ Globoko, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, OŠ Bizeljsko, OŠ Artiče, OŠ Brežice, OŠ Velika Dolina in OŠ Cerklje ob Krki ter GŠ Brežice).