Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

10.09.2024 / Sporočila za javnost

Program aktivnosti v občini Brežice ob Evropskem tednu mobilnosti 2024

Deli na FBNatisni

V občini Brežice že 17. leto zapored sodelujemo v Evropskem tednu mobilnosti, največji mednarodni kampanji za spodbujanje trajnostne mobilnosti, ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom, občine pa osveščevalne aktivnosti izvajajo skozi celo leto.

Vseevropska pobuda spodbuja k spreminjanju potovalnih navad v bolj trajnostne, tokrat s poudarkom na urejanju javnih prostorov za vse uporabnike, predvsem na račun prostora, ki ga danes zasedajo avtomobili. Vsebinski poudarek letošnje izvedbe povzema sporočilo »Skupni javni prostor«, ki opozarja na potrebo po njegovi enakovredni rabi.

Pomena trajnostne mobilnosti se na Občini Brežice zavedamo, kar dokazujejo novo zgrajene kolesarske poti, sistem polnilnic električnih avtomobilov, avtomatiziran sistem izposoje koles Bržkolo in drugi ukrepi, ki so bili uvedeni v zadnjem obdobju.

Z različnimi dnevnimi dogodki, tedenskimi dejavnostmi in trajnimi ukrepi bomo dodatno pozornost namenili ozaveščanju.

Vabljeni, da tudi sami prispevate k trajnostni mobilnosti in se udeležite vsaj katerega dogodka v sklopu obeležitve Evropskega tedna mobilnosti. Pridite peš ali s kolesom!

Aktivnosti so brezplačne.

ETM 1 program 2024

ETM 2 program 2024

Več o samem projektu Evropski teden mobilnosti: www.tedenmobilnosti.si

** Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.