Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

20.09.2024 / Sporočila za javnost

Brezplačne aktivnosti ob Svetovnem dnevu turizma

Deli na FBNatisni

V petek, 27. septembra, obeležujemo svetovni dan turizma, letošnji bo potekal pod geslom Turizem in mir (Tourism and peace).

Praznovanju tega dne se tudi letos pridružuje Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, ki vas v sodelovanju z drugimi deležniki na področju turizma vabi na brezplačne aktivnosti:

- 27. september, ob 10. uri

Dediščina brodarstva na Mostecu – voden ogled in vožnja z brodom

Raziskovanje vasi Mostec z lokalnim turističnim vodnikom in vožnja z brodom. Iz Term Čatež se bomo popeljali z edinim še delujočim brodom na reki Savi, ki povezuje Terme Čatež na desnem bregu in vas Mostec na levem bregu reke. Izvedeli boste več o dediščini brodarstva in reki Savi, kdo je bil dr. Jože Toporišič in več o zgodovini prijetne vasice.

Predhodna rezervacija:

Zbirno mesto: Turistično informacijski center, Čatež ob Savi

- 27. september, ob 12. uri

Digitalne tehnologije, umetna inteligenca in turizem - Izvajata: red. prof. dr. Mitja Gorenak in Jan Škofljanc – Fakulteta za turizem, Univerza v Mariboru.

Delavnica z naslovom "Digitalne tehnologije, umetna inteligenca in turizem", ki bo potekala na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za turizem, bo podala nekatere odgovore na inovativne pristope uporabe tehnologije v turistični industriji. Udeleženci bodo spoznali nekatere možnosti uporabe umetne inteligence pri načrtovanju potovanj, možnosti uporabe VR očal za interaktivno predstavitev turističnih destinacij, ter spoznavali, kako tehnološke spremembe vplivajo na trende in oblikovanje prihodnosti turizma.

- 27. september, ob 17. uri

Temne zgodbe Brežic - predstavitev temnih trenutkov zgodovine z lokalnim turističnim vodnikom

Voden ogled bomo pričeli v Posavskem muzeju Brežice s kustosinjo zgodovinarko, Mihaelo Kovačič, ki nam bo predstavila čas kmečkih uporov, potem pa bomo pot skozi staro mestno jedro nadaljevali s

turistično vodnico Patricijo Zorič. Tokrat boste zgodovino Brežic spoznali skozi malo drugačne zgodbe, ki pa so del naše zgodovine in identitete.

Predhodna rezervacija:

Zbirno mesto: Posavski muzej Brežice

 

Vir: ZPTM Brežice