Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

11.10.2024 / Sporočila za javnost

Znani dobitniki občinskih priznanj in oktobrskih nagrad za leto 2024

Deli na FBNatisni

Brežice, 11. oktobra – Na 11. seji Občinskega sveta Občine Brežice so svetnice in svetniki soglasno potrdili predlog kandidatov za oktobrske nagrade in priznanje občine za leto 2024, ki ga je na podlagi prejetih vlog pripravila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Nagrade in priznanje bodo prejemnikom podeljeni na slavnostni seji občinskega sveta, na predvečer praznika Občine Brežice, 27. oktobra 2024. Priznanji bosta prejeli podjetji Mizarstvo Medved in Reklame Žarn, oktobrske nagrade pa Anton Kranjčič, Boris Stajnko in Silvo Klemenčič.

Občinsko priznanje prejmejo organizacije, ki so se v preteklih letih še posebej odlikovale.

Podjetje Mizarstvo Medved letos praznuje 50 let delovanja. Družinsko podjetje vodi že tretja generacija in simbol uspešnega družinskega podjetništva. Odlikuje ga tradicija kakovosti in inovativnosti, kar se kaže tudi v izdelkih, ki odražajo visoko raven kakovost, skrbnosti in estetike. Podjetje je v svojih petdesetih letih delovanja prispevalo tudi k gospodarskemu in družbenemu razvoju občin Brežice.

Reklame Žarn Franci Žarn s.p. je storitveno-proizvodno družinsko podjetje, ki letos obeležuje 25 let delovanja. Podjetje postaja vse bolj prepoznavno tudi na zahtevnih tujih trgih, dosega vzpodbudne poslovne rezultate in sodi med samostojnimi podjetniki med najpomembnejše zaposlovalce v občini Brežice. S kupci in dobavitelji gojijo dolgoročna partnerstva in tako rastejo ter razvijajo boljše in inovativne produkte ter storitve.

Izjemni posamezniki, ki so se še posebej odlikovali in bodo prejeli oktobrsko nagrado za leto 2024, so:

Anton Kranjčič je ribogojski entuziast, ki je pred leti sam zasnoval ribogojnico s pretočnimi ribniki, ki omogočajo ekološko vzrejo postrvi in v 25 letih uspel ustvariti letni prirast rib. Ribogojnica je certificirana kot edina ekološka ribogojnica za vzrejo postrvi v Sloveniji. S svojim predanim delom ima številne zasluge za razvoj turizma in prepoznavnosti Sromelj in občine.  Kot veteran osamosvojitvene vojne je aktiven član Policijskega veteranskega društva Sever Posavje.

Boris Stajnko je izjemen ambasador športa v občini Brežice. Po zaključeni igralski karieri se je vrnil v domači Rokometni klub Dobova, kjer ostaja nepogrešljiva osebnost, saj s svojim prostovoljnim delom bdi nad generacijam rokometašev, ki se kalijo v naši lokalni skupnosti. Neizbrisen pečat je pustil tudi v slovenski rokometni reprezentanci, kjer je deloval kot tehnični vodja. Je več kot samo športnik in vodja, je simbol vztrajnosti, predanosti in ljubezni do športa.

Silvo Klemenčič z aktivnostmi, ki jih organizira v Brežicah, ohranja povezanost s svojim rodnim krajem. Med njegova dela, ki so plod raziskovanja in proučevanja ter poznavanja zgodovine, sodita postavitvi spominske plošče v Brežicah slovenskemu domoljubu dr. Radoslavu Razlagu in prvemu slovenskemu časnikarju in pesniku Valentinu Vodniku.  Bil je tudi pobudnik in načrtovalec 14 km dolge krožne poti po hribovju Orlice, ki jo je poimenoval Pot suverenosti.

Vsem prejemnikom priznanja in nagrad iskreno čestitamo!