Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

24.10.2024 / Sporočila za javnost

Občina Brežice vodilna partnerica čezmejnega projetka Interreg SI-HR

Deli na FBNatisni

V torek, 22. 10. 2024 je v prostorih Mladinskega centra Brežice potekalo uvodno srečanje našega novega mednarodnega projekta ENVIRO - Doživljanje trajnostnega turizma za spodbujanje čezmejnih sprememb, ki poteka v okviru programa Evropske unije za spodbujanje čezmejnega sodelovanja Interreg Slovenija – Hrvaška.

Glavno vodilo projekta, ki je s skupnimi stroški ocenjen na več kot 1,5 milijona evrov, je povezovanje turizma, okolja in energetike.

Vodilni partner projekta je Občina Brežice, v projektu pa sodelujejo še štirje projektni partnerji; Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Univerza v Mariboru Fakulteta za energetiko, Oikon d.o.o. – Inštitut za trajnostni razvoj, Turistična skupnost mesta Zaprešić in družba HESS d.o.o. kot investitor.

Zbrane predstavnike sodelujočih partnerjev je v imenu Občine Brežice pozdravila direktorica občinske uprave Patricia Čular, ki je poudarila pomen tovrstnih sodelovanj, nato je sledila predstavitev projekta in priprava načrta za uspešno izvedbo in učinkovito sodelovanje vseh partnerjev.

logo Interreg

Projekt je sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Interreg programa Slovenija-Hrvaška.