Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

23.07.2024 / Sporočila za javnost

V Brežicah od 22. do 28. julija poteka mednarodni teniški turnir serije WTT

Deli na FBNatisni

Brežice, 23. julij – Na lokaciji Teniškega kluba Brežice je potekala novinarska konferenca, namenjena predstavi dogodka, ko Brežice prvič gostijo mednarodni profesionalni ženski teniški turnir pod okriljem Teniške zveze Slovenije (Tenis Slovenija) in Mednarodne teniške zveze (International Tennis Federation). Glavni sponzor turnirja je Teniški klub Brežice v sodelovanju z Občino Brežice. Eden od najpomembnejših ciljev turnirja je omogočiti mladim slovenskim igralcem nastope in izkušnje ter možnost, da si priborijo prve točke za svetovno lestvico. Na novinarski konferenci so sodelovali podžupan Občine Brežice Aleksander Gajski, direktor Tenisa Slovenije Gregor Krušič, predsednik teniškega kluba Brežice Gregor Vučajnk, direktor turnirja Ivan Kostevc, direktorica Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice Katja Čanžar in tekmovalka iz brežiškega teniškega kluba Veritsa Yaneva.

Podžupan Aleksander Gajski je dejal, da občina skrbi za razvoj športa, leta 2022 je bila občina tudi nosilka naziva Evropsko mesto športa. Občina je finančno podprla izvedbo teniškega turnirja (6.000 evrov), redno pa teniškemu klubu preko javnega razpisa namenja za delovanje in programe (skoraj 10.000 evrov). Občina je podprla tudi pobudo kluba za nadgradnjo teniške infrastrukture - nadkrijte dveh igrišč in ureditev pripadajočih prostorov za garderobe in sanitarije.

Direktor Tenisa Slovenije Gregor Krušič je povedal, da je brežiški turnir 9. ženski oz. 14. turnir od 21 profesionalnih turnirjev, ki jih Tenis Slovenija organizira v tem letu. Posebnost je zeleni in trajnostni projekt v sodelovanju s Slovenskimi železnicami, ki tekmovalcem in njihovim spremljevalcem omogočajo brezplačno potovanje z vlakom iz turnirja na turnir, saj si ti sledijo v krajih ob železnici.

20240723_121552

Predsednik brežiškega teniškega kluba Gregor Vučajnk je dejal, da je izvedba turnirja zahteven zalogaj za klub, zahvalil se  je  svojim sodelavcem – članom kluba, ki kot prostovoljci sodelujejo pri izvedbi dogodka. Marsikdo se je odpovedal dopustu oz. svoj prosti čas namenja za pomoč pri organizaciji teniških tekmovanj, je dejal. Občini se je zahvalil za podporo in povedal, da si v klubu za prihodnje želijo dodatno infrastrukturo, saj obstoječa ne zadošča za prostore za npr. sodnike in fizioterapevte. Ko bo investicija izvedena, bo klub lahko organiziral tekmovanja na takem in še višjem nivoju, je prepričan. Tudi direktor turnirja Ivan Kostevc si želi čimprejšnjo izvedbo investicije – teniške dvorane, veseli ga, da je občina pobudo podprla in jo uvrstila v proračun, trenutno je projekt v fazi načrtovanja.

Tekmovalka Veritsa Yaneva je vesela priložnosti, da lahko nastopi na tekmovanju v domačem kraju, kjer vsak dan trenira in se pripravlja na tekmovanje tudi z ostalimi tekmovalkami. Njen prvi cilj je osvojitev točk na svetovni lestvici, nekoč pa osvojitev prvega mesta na lestvici. »Zavedam se, da je to tam še veliko dela in truda,« je dodala Yaneva, katere uspehi so bili tudi motivacija klubu za organizacijo turnirja.

Direktorica brežiškega zavoda za turizem Katja Čanžar je pozdravila turnir, saj ima občina velik potencial za razvoj športnega turizma tako na prostem kot v dvoranah. Dejala je, da mednarodno teniško tekmovanja zagotovo pomaga pri promociji Brežic kot turistične in športne destinacije.

Turnir serije WTT Brežice Open 2024 se  odvija med 22. in 28. julijem, z denarnim skladom 15.000 dolarjev.

V Brežicah se bo na turnirju predstavila brežiška najboljša tekmovalka, Veritsa Yaneva, ki se bo pri svojih komaj 15 letih prvič potegovala za svetovne točke na WTA lestvici.

1000011096

20240723_112942

20240723_111311