Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

26.06.2024 / Sporočila za javnost

Banova domačija vabi na poletno dogajanje

Deli na FBNatisni

Projekt »Banova domačija okusimo dediščino« živi tudi po zaključku projekta.

Banova domačija v Artičah tudi to poletje vabi, in sicer vsak petek, 18.00—20.00, ter soboto, 9.00—12.00, od junija do avgusta 2024. Na voljo je (brezplačen) voden ogled domačije, okolice in stalne razstave Posavje – sadjarski raj ter na različne ustvarjalne delavnice.

Za vnaprej napovedane skupine je zagotovljena odprtost tudi izven zapisanega delovnega časa, kot tudi možnost okušanja lokalnih dobrot in nakupa certificiranih izdelkov kolektivne blagovne znamke »Brežice izbrano«.  Rezervacije so možne na vodnik@pmb.si       

Banova domačija je lahko odlično izhodišče tudi za umik v bližnjo naravo, kamor se lahko podate samostojno, na pot po Artiški sadjarski pešpoti, energijskih vrelcih.

Predajte se edinstvenemu doživetju, ki ga ponujajo naravne in kulturne lepote našega kraja.  

Spomnimo:

Projekt temelji na revitalizaciji kulturne dediščine - Banove domačije, in preoblikovanja le - te v butično ponudbo destinacije, ki spoštuje lokalno, prinaša večjo vrednost za lokalno okolje, prakticira individualni pristop za bolj zadovoljnega gosta. V destinaciji razvija butično ponudbo, s pridihom lokalnega, avtentičnega in edinstvenega. Ob izkoristku naravne in kulturne dediščine prispeva k višji kakovosti doživetja turistov in razvoju kreativnega in trajnostnega turizma.  Razbremenjuje turistični tok in osredotočenost prihoda turistov ter razvija turistično ponudbo tudi izven osrednje turistične sezone.

Projekt nadgrajuje že obstoječe programe sodelovanja med društvi, javnimi zavodi, podjetniki, lokalno skupnostjo, ter gradi trdnejše vezi na podlagi povezovanja, skupne promocije in izvedbe skupnih programov in projektov.

Partnerji projekta so Občina Brežice, Posavski muzej Brežice, Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Invalidsko podjetje Lumia, družba za rehabilitacijo, usposabljanje in zaposlovanje, d.o.o., Turistično društvo Artiče, Sadjarsko društvo Artiče.

Več o projektu je na voljo v objavi Banova domačija - okusimo dediščino.

Projekt »BANOVA DOMAČIJA – okusimo dediščino« je sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Za vsebino je odgovorna Občina Brežice. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.