Skoči na vsebino
Gumb išči|

Zapri iskalnik

27.06.2024 / Sporočila za javnost

Mestna promenada Brežice 2024: tradicija, zabava in okoljska ozaveščenost

Deli na FBNatisni

V idiličnem starem mestnem jedru Brežic bo od 10. do 19. julija potekala že tradicionalna Mestna promenada Brežice, ki obljublja nepozabno poletje, polno zabave, druženja in kulturnih dogodkov za vse generacije. Ta priljubljeni poletni dogodek je lani kot najdaljše trajajoča prireditev v Sloveniji prejel tudi prestižni naziv Zero Waste prireditev, kar želimo doseči tudi letos, saj želimo ohraniti visoke okoljske standarde in nadaljevati z zavezništvom k trajnostnemu načinu življenja.

Vsak večer vas bodo razveseljevali različni glasbeni nastopi, športne aktivnosti in animacije za otroke, na stojnicah pri lokalnih ponudnikih pa boste lahko vsak dan uživali v dobri hrani in pijači. Letos se del dogajanjas širi tudi na novo prizorišče, in sicer v slikoviti ambient Posavskega muzeja Brežice.

Otvoritveni teden z bogatim programom

Otvoritveni večer, 10. julija, se bo začel z otroškimi uricami in kuhinjo na ulici, kjer se bodo predstavili ponudniki znamke Brežice Selection / Izbrano. Za uvod v svet čudovitih melodij bodo poskrbeli člani Tamburaškega orkestra Artiče, ki bodo s svojo energijo ogreli vzdušje. Vrhunec večera bo koncert Nuše Derenda, ki letos obeležuje 25 let svoje glasbene kariere in bo dolgo v noč razveseljevala s svojimi največjimi uspešnicami.

Naslednji večer, 11. julija, bo Posavski muzej Brežice gostil koncert Veronike Strnad. Njena čustvena interpretacija skladb bo obogatila čudovit poletni večer. V petek, 12. julija, bodo otroci lahko uživali na mobilni plezalni steni ter se razgibali v ritmih Hoops dance s hula hop obroči. Sledila bo atraktivna predstava z ognjenimi in svetlečimi obroči. Za nepozaben začetek vikenda pa bo poskrbel dvojni glasbeni spektakel, ko bodo oder zatresli priljubljeni Kvatropirci in vedno energična Alya.

Druženje za vse generacije

Sobota, 13. julija, bo v staro mestno jedro prinesla tradicionalne Vaške igre, kjer se boste lahko preizkusili v različnih igrah in tekmovanjih. Večer bo zaznamoval koncert enega najboljših Beatles tribute bandov po imenu Help! A Beatles Tribute.

Nedelja, 14. julija, bo kulturno obarvana z razstavo v galeriji mestne hiše, kjer boste lahko občudovali umetnine lokalnih ustvarjalcev. Zvečer bo nastopila Klapa Kampanel, ki bo s svojimi dalmatinskimi melodijami pričarala prav posebno vzdušje, polno nostalgije in poletne romantike. V pravem morskem večeru boste lahko uživali tudi zahvaljujoč okusni morski kulinariki.

Raznolikost dogodkov v drugem tednu

V ponedeljek, 15. julija, boste lahko uživali v plesnih predstavitvah različnih plesnih skupin, zvečer pa se bodo lahko zavrteli v ritmih salse in bachate v samem srcu Brežic.

V torek, 16. julija, bo Posavski muzej Brežice gostil kino pod zvezdami, kjer se bo predvajal film Poletje, ko sem se naučila leteti. Sreda, 17. julija, bo namenjena najmlajšim z otroškimi uricami in rajanjem s priljubljeno glasbeno skupino Čuki, ki bo s TA-TA traktor žurom poskrbela za veliko smeha in veselja.

Četrtek, 18. julija, se bo začel z otroškimi uricami v obliki animacij, delavnic in poslikave obraza za najmlajše. Sledila bo predstavitev različnih društev, ki bodo pokazala, kako se lahko mladi udejstvujejo pri njih. Ob 21. uri, ko se dan prevesi v noč, sledi vrhunec večera – poletni DŠB-jev koncert Guštija.

Zaključek poln energije in veselja

Na zaključni dan, 19. julija, se bodo ob 18. uri začele otroške urice, kjer bodo najmlajši lahko uživali v zabavnih animacijah in ustvarjalnih delavnicah. Ob 19. uri bo vsa pozornost namenjena otroški predstavi Cirkus Kolibri, ki jo izvaja Čupakabra. Kot zaključek večera ob 21. uri sledi energičen koncert priljubljene skupine Neki to vole vruče, z znanimi hiti Jeans generacija, Kakva noč, Teška vremena, Californija in mnogimi drugimi.

Ne zamudite priložnosti za nepozabne večere v družbi prijateljev in družine ter se prepustite sproščujočemu poletnemu vzdušju Mestne promenade Brežice 2024, ki bo tudi letos za vse obiskovalce brezplačna.

Več informacij o prireditvi lahko najdete na www.visitbrezice.si.

441867391_913008817502731_4867119949132462456_n

Vir: ZPTM Brežice